Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Anglie - města, lokality a destinace

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Anglie“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Anglie.

Tower Bridge - nejfotografovanější most Anglie

Tower Bridge - nejfotografovanější most Anglie

Bezpochyby nejznámějším a také nejfotografovanějším mostem v Londýně je Tower Bridge. Tento honosný výtvor viktoriánské architektury byl postaven v roce 1894 podle návrhu sira Horace Jonese a netrvalo dlouho, aby se stal symbolem anglické metropole.

celý článek

 

Britské muzeum - klenotnice dávné historie

Britské muzeum - klenotnice dávné historie

Pro milovníky historie a tajuplných artefaktů je Britské muzeum jakousi Mekkou, kterou při návštěvě Londýna v žádném případě nelze vynechat. I když mělo původně sloužit pouze jako soukromá sbírka, stalo se z něj nakonec jedno z největších veřejných muzeí na světě.

celý článek

 

Autem do Anglie

Autem do Anglie

Anglie je největší a nejlidnatější zemí Spojeného království Velké Británie a Severního Irska. Každoročně sem přijíždějí miliony turistů, kteří chtějí poznat její letitou historii, rozmanitou krajinu, architektonické památky i tradiční kulturu.

celý článek

 

Tradiční Londýn

Tradiční Londýn

Londýn je tak rozlehlé město, že je těžké popsat jej v kostce. Dokonce může být problém podrobněji popsat i některé z jeho částí. Jedněmi z nejzajímavějších jsou West End a Westminster v tzv. centrálním Londýně.

celý článek

 

York - za středověkem i největší sbírkou lokomotiv

York - za středověkem i největší sbírkou lokomotiv

Severoanglický York je město, ve kterém se zastavil čas. Díky stagnaci během průmyslové revoluce se zde dochovaly desítky původních hrázděných a zděných měšťanských domů. Jejich kouzlo umocňuje nad všemi bdící York Minster, největší gotická katedrála v severní Evropě.

celý článek

 

Bamburgh – historický strážce pobřeží

Bamburgh – historický strážce pobřeží

V překrásné krajině národního parku Northumberland na severovýchodě Anglie se na čedičové skále tyčí mohutný hrad Bamburgh z červeného pískovce. Romantická poloha hradu přímo na písečné pláži omývané Severním mořem sem každoročně přitahuje davy turistů z celé Evropy.

celý článek

 

Jersey a Guernsey - rozkvetlé ostrovy

Jersey a Guernsey - rozkvetlé ostrovy

Ostrovy Jersey a Guernsey jsou turisticky i historicky velice atraktivní. Překvapí své návštěvníky krásným a teplým počasím, dlouhými písečnými plážemi a průzračně modrým mořem. Tento popis vypadá, jako bychom se bavili o některém z ostrovů ležícím ve Středozemním moři, ale není tomu tak.

celý článek

 

Birmingham – průmyslový šperk Anglie

Birmingham – průmyslový šperk Anglie

Birmingham je po Londýně druhým největším městem Velké Británie a žije zde kolem 3 milionů obyvatel. Neoplývá četnými architektonickými památkami, ani historickými skvosty, přesto sem přijíždí stále více turistů. Mezi jeho hlavní lákadla totiž patří stylové obchody s módními značkami, s tím spojené nekonečné nakupování, divoký noční život a také významné koncerty kapel světového věhlasu.

celý článek

 

Znovuzrozený hrad Warwick

Znovuzrozený hrad Warwick

Kdo z nás by se nechtěl alespoň na chvíli přenést o několik staletí zpět, do doby rytířů a krásných dvorních dam? Na první pohled neuskutečnitelný sen. Přesto se nám může vyplnit, a to pokud navštívíme jeden z nejkrásnějších hradů Anglie - Warwick.

celý článek

 

Liverpool – rodiště hudební legendy

Liverpool – rodiště hudební legendy

Na severozápadě Velké Británie se rozkládá jedinečné a osobité město Liverpool, které proslulo nejen známým fotbalovým klubem, krásným pobřežím a populární hudbou, ale také úžasnými architektonickými památkami. Turisté jsou sem přitahováni pohodovou atmosférou a možnostmi kulturního obohacení.

celý článek

 

Putování po hradech a zámcích Wessexu

Putování po hradech a zámcích Wessexu

Jižní a jihozápadní Anglie byla odjakživa místem, kam spořádaní angličané jezdili na odpočinek. A není se čemu divit. Příjemné podnebí, rozmanitá přímořská střediska a řada zajímavých památek tvoří ideální kombinaci pro dovolenou. V průběhu staletí zde vyrostlo na padesát nádherných hradů a zámků a my se teď podíváme na tři z nich.

celý článek

 

V Lake District leží 60 jezer

V Lake District leží 60 jezer

Oblast jezer Lake District se rozkládá na severozápadě Anglie a patří mezi oblíbené a vyhledávané turistické oblasti. Svou rozmanitostí si získala srdce mnoha dobrodruhů i víkendových rekreantů. V roce 1951 zde byl na rozloze 2240 km2 vyhlášen národní park Lake District, který má za úkol ochraňovat řadu vzácných biotopů, které jsou důkazem o tisíciletém lidském osídlení.

celý článek

 
1 2 3 4 5 6
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko