Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Anglie - města, lokality a destinace

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Anglie“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Anglie.

„Fotbalový“ Manchester - město kanálů

„Fotbalový“ Manchester - město kanálů

Nenechte se odradit! Řeč není o stokách, ale o plavebních kanálech, kterými je anglický Manchester doslova protkaný. Pamatují věhlas města za éry průmyslové revoluce, i vznik první železnice na světě. V současné době jsou svědky například fotbalového šílenství nebo výstavby mrakodrapů.

celý článek

 

Monumentální Royal Pavilion

Monumentální Royal Pavilion

Velká Británie je zemí, kde najdeme mnoho zajímavých a architektonicky cenných staveb. Jednou z nich je také krásný a exotický Royal Pavilion v Brightonu. Právem se svou extravagancí řadí mezi nejkrásnější stavby Anglie i celé Evropy. Palác je pozoruhodný zejména svou architekturou inspirovanou Indií a interiérem v orientálním stylu.

celý článek

 

Národní park Dartmoor

Národní park Dartmoor

Národní park Dartmoor ležící v hrabství Devon na jihozápadě Anglie je pokrytý drsnou krajinou vřesovišť, bažin a žulových skal.Žulová rovina se rozkládá na ploše kolem 1200 km2 a stoupá do nadmořské výšky 500-600 metrů. Uprostřed této rašeliništní krajiny se nachází žulové skály Dartmoor Tors, které z dálky vypadají jako sochy.

celý článek

 

Romantické putovaní po řece Temži

Romantické putovaní po řece Temži

Řeka Temže pramení v hrabství Gloucestershire, nedaleko malé vesničky Kemble. Od pobřeží ji dělí více než 350 kilometrů. Přesto se mnoho lidí každoročně vydává překonat alespoň její část a vychutnat si tiché kouzlo řeky, jež se stala doslova synonymem jižní Anglie. Vypravme se po ní i my, alespoň ve několika krátkých zastaveních.

celý článek

 

Northumberland - hranice mezi Anglií a Skotskem

Northumberland - hranice mezi Anglií a Skotskem

Národní park a přírodní rezervaci Northumberland najdeme na severovýchodě Anglie mezi řekami Thyne a Tweed. Northumberland tvoří vlastně přírodní hranici mezi Anglií a Skotskem. Národní park je ohraničen pohořím Penniny a Severním mořem, rozkládá se na ploše 1000 km2 a táhne se od hranic se Skotskem až k Hadriánovu valu.

celý článek

 

Univerzitní město Oxford

Univerzitní město Oxford

Malé stopadesátitisícové městečko Oxford na řece Temži je dnes známé především díky univerzitě, jež patří k vůbec nejstarším na světě. Aby vás však návštěva města zaujala, nemusíte být zrovna pilnými studenty zdejší akademické obce. Oxford totiž nabízí spoustu zajímavých příležitostí pro každého.

celý článek

 

Londýnský Hyde Park - svobodný park

Londýnský Hyde Park - svobodný park

Pamatuji si, že o Hyde Parku jsem poprvé slyšel ještě v dobách hlubokého socialismu. Tehdy jsem se dozvěděl, že se tady může kdokoliv veřejně vyjádřit na jakékoliv téma. Třeba kritizovat vládní politiku, starostu města, mluvit o náboženství a podobně. V té době mi to připadalo téměř neuvěřitelné a Hyde Park se tak pro mě stal jakýmsi symbolem svobody.

celý článek

 
1 2 3 4 5 6
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko