Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Anglie - města, lokality a destinace

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Anglie“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Anglie.

Bristol – kde kotví parník Great Britain

Bristol – kde kotví parník Great Britain

Na jihozápadě Anglie se u ústí řeky Avony rozkládá město Bristol, které je se svými 450 tisíci obyvateli šestým největším městem Anglie. Je také hlavním střediskem kultury, zaměstnanosti a vzdělání v regionu. Od raných dob jeho historie byla prosperita města spojena se zdejším obchodním přístavem.

celý článek

 

Portsmouth žije námořní minulostí

Portsmouth žije námořní minulostí

V anglickém hrabství Hampshire situovaném na jižním pobřeží Velké Británie se rozkládá přibližně 190 tisícové město Portsmouth. Je nejen významným námořním přístavem, ale také nejdůležitější britskou námořní základnou. Stalo se tak velkým lákadlem pro všechny, kdo se zajímají o námořní minulost Anglie.

celý článek

 

Whitby

Whitby

Na severu Anglie se v kraji Yorkshire rozkládá asi třináctitisícové městečko Whitby, jehož historie sahá daleko do minulosti. Každoročně přivítá mnoho návštěvníků, kteří touží vidět nejen krásné okolní útesy, ale také zdejší malebné domky a opatství.

celý článek

 

Carlisle

Carlisle

Na samotném severu Anglie, až u hranic se Skotskem, se rozkládá stotisícové město Carlisle, které je největším sídlem a správním střediskem hrabství Cumbrie. Město se může pochlubit kompaktním historickým centrem s hradem, muzeem, katedrálou a částečně zachovanými hradbami. Je tak velkým lákadlem nejen pro anglické, ale i zahraniční výletníky.

celý článek

 

Canterbury

Canterbury

Na jihovýchodě Anglie se v hrabství Kent rozkládá historické město Canterbury, které je sídlem Canterburského arcibiskupství a primase Anglikánské církve. Je tak známé především svým náboženským významem, věhlasnou katedrálou a mnohým se při vyslovení jeho názvu vybaví kniha Canterburské povídky.

celý článek

 

Colchester – v pevnosti boha války

Colchester – v pevnosti boha války

Na jihovýchodě Anglie se rozkládá asi 160 tisícové město Colchester, které je nejstarším doloženým městem v celé Velké Británii. Od roku 43 před Kristem, kdy do něj vtrhli Římané, bylo po nějaký čas hlavním městem římské Británie. Díky bohaté historii je místem, kde se snoubí 2000 let dějin s kulturou 21. století.

celý článek

 

Chichester

Chichester

Na jihovýchodě Anglie se v hrabství Sussex rozkládá asi 20 tisícové město Chichester, které je známé díky své gregoriánské architektuře a normandské katedrále. Je moderním městem, dobrým obchodním centrem a také administrativním centrem stejnojmenného distriktu. Patronem města je svatý Richard z Chichesteru.

celý článek

 

Exeter

Exeter

V oblasti jihozápadní Anglie se rozkládá město Exeter, které je hlavním městem hrabství Devon. Exeter má bohatou historii, pamatuje římské osídlení, obsazení Sasy a také tudorovskou, stuartovskou a viktoriánskou dobu. Pojmenován byl po řece Exe, která jím protéká.

celý článek

 

Worchester

Worchester

V centrální části Anglie, v kraji známém jako Midlands, se rozkládá téměř stotisícové město Worchester. Jeho původní středověká krása byla v minulém století nepříliš vkusně zastíněna moderní zástavbou. Přesto je Worchester městem, které se těší oblibě turistů a ve kterém stojí za to strávit několik dní.

celý článek

 

Ipswich

Ipswich

V oblasti jihovýchodní Anglie se nedaleko pobřeží rozkládá asi 120 tisícové průmyslové město Ipswich, které je správním střediskem hrabství Suffolk. Město charakterizuje převážně moderní centrum, ale mezi moderní zástavbou vykukuje také několik budov pamatujících doby dávno minulé. Vychutnat si zde proto můžete i kouzlo staré Anglie.

celý článek

 

Westminster Abbey – nejstarší londýnský kostel

Westminster Abbey – nejstarší londýnský kostel

V jedné z nejpopulárnějších a nejoblíbenějších částí Londýna známé jako West End se rozkládá majestátní budova opatství Westminster Abbey, které je doslova ztělesněním anglické historie. Dnes patří k nejkrásnějším budovám v metropoli a je velkým turistickým lákadlem.

celý článek

 

Tower of London - pevnost na břehu Temže

Tower of London - pevnost na břehu Temže

Jednou z hlavních turistických atrakcí Londýna je pevnost Tower of London tyčící se nad řekou Temže. Po mnoho staletí byla symbolem síly zdejšího panovníka a sloužila jako stráž vstupní cesty do metropole. V řadě nepřátel vzbuzovala respekt a dokonce i strach.

celý článek

 
1 2 3 4 5 6
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko