Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Anglie - města, lokality a destinace

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Anglie“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Anglie.

Letíme do Anglie

Letíme do Anglie

Do Anglie létá každoročně více a více lidí z České republiky. Někoho lákají krásy Londýna a ostatní sem letí hledat novou práci. Ceny letenek do Londýna jsou dnes levnější než kdykoli předtím, a proto se sem turisté jen hrnou.

celý článek

 

Vale of the White House

Vale of the White House

Nádherné údolí Vale of the White House se rozkládá na jihovýchodě Anglie, asi 20 mil jihozápadně od Oxfordu. Bylo pojmenováno podle obrazu bájného koně, který byl do křídového kopce vytesán kolem 1. století před naším letopočtem. Jde o nejstarší dílo tohoto druhu ve Velké Británii.

celý článek

 

Katedrála Svatého Pavla v Londýně - druhý největší chrám světa

Katedrála Svatého Pavla v Londýně - druhý největší chrám světa

Katedrála Svatého Pavla je jednou z výrazných dominant britské metropole Londýna a mezi církevními stavbami zde má zcela výsostné postavení. Jde o druhou největší sakrální stavbu na světě, jejíž nepřehlédnutelná kopule patří neodmyslitelně k siluetě východní části města.

celý článek

 

Falmouth, třetí největší přírodní přístav světa

Falmouth, třetí největší přírodní přístav světa

Na jihozápadě Anglie se rozkládá asi 22 tisícové město Falmouth, které se po australském Sydney a brazilském Riu de Janeiru může pochlubit třetím největším přirozeným přístavem na světě. Bylo totiž vystavěno v místě, kde se sedm řek vlévá do dlouhé vodní plochy nazývané Carrick Roads.

celý článek

 

Hereford - obec se statusem města

Hereford - obec se statusem města

V anglickém regionu West Midlands se poblíž hranice s Walesem nachází asi 50 tisícové městečko Hereford, které bylo v minulosti hlavním městem anglosaského království West Mercia. Dnes je hlavním a nejlidnatějším městem hrabství Herefordshire a slouží spíše potřebám venkovské komunity.

celý článek

 

Buckinghamský palác - sídlo britské královské rodiny

Buckinghamský palác - sídlo britské královské rodiny

Jednou z nejvýznamnějších staveb britské metropole je bezesporu budova Buckinghamského paláce. Ten sice neoplývá tak jedinečnou krásou jako například vídeňský Schönbrun, ale i tak se díky svému historickému významu stal jednou z nejžádanějších turistických atrakcí města.

celý článek

 

Dover, brána do Anglie

Dover, brána do Anglie

Bílé doverské útesy jsou pro většinu návštěvníků Anglie tím prvním, co z této ostrovní země spatří. Město Dover je situováno na jihovýchodním pobřeží Anglie a díky blízkosti pevninské Evropy je jednou z konečných stanic Eurotunnelu. Je také hlavním přístavem pro lodní dopravu přes Lamanšský průliv.

celý článek

 

Za léčivými prameny do Bathu

Za léčivými prameny do Bathu

V jihozápadní Anglii se v údolí řeky Avon rozkládá překrásné lázeňské město Bath, jehož dějiny sahají až do období Římanů. Ti využili zdejší teplé prameny a vybudovali lázně, které se podařilo dochovat dodnes. Město má v současnosti přes 80 tisíc obyvatel a je zapsáno na seznamu světového dědictví Unesco.

celý článek

 

St. Albans – dejte si pivo v nejstarší anglické hospodě

St. Albans – dejte si pivo v nejstarší anglické hospodě

Na jihovýchodě Anglie se v údolí řeky Temže nachází město St. Albans, které je administrativním centrem stejnojmenného distriktu a spadá pod hrabství Hertfordshire. Toto starobylé a fascinující město se pyšní více než dvoutisíciletou historií a ukrývá řadu cenných architektonických památek.

celý článek

 

Anglickému Salisbury dominuje gotická katedrála

Anglickému Salisbury dominuje gotická katedrála

V hrabství Wessex na jihozápadě Anglie se rozkládá hezké a dobře udržované 40 tisícové město Salisbury. K příjemnému dojmu přispívá fakt, že není obehnáno sídlišti a mrakodrapy. Také zde byl zaveden zajímavý systém výstavby nových budov – žádná nesmí svou výškou přesahovat věže místní katedrály.

celý článek

 

Winchester, sídlo krále Artuše

Winchester, sídlo krále Artuše

V jihovýchodní Anglii se v hrabství Hampshire nachází krásné město Winchester, které bylo v minulosti hlavním městem starobylého království Wessex. Oplývá řadou památek a jeho historie na vás dýchne na každém kroku. V samotném městě, kterým protéká řeka Itchen, dnes žije okolo 40 tisíc obyvatel.

celý článek

 

Norwich – město kostelů

Norwich – město kostelů

Norwich ležící v jihovýchodní Anglii je považován za jedno z nejzachovalejších měst v celé Velké Británii. Toto krásné středověké město je regionálním a administrativním centrem hrabství Norfolk. Panuje zde uvolněná provinční atmosféra a ulicemi se toulají davy zvědavých turistů.

celý článek

 
1 2 3 4 5 6
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko