Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Znovuzrozený hrad Warwick

Kdo z nás by se nechtěl alespoň na chvíli přenést o několik staletí zpět, do doby rytířů a krásných dvorních dam? Na první pohled neuskutečnitelný sen. Přesto se nám může vyplnit, a to pokud navštívíme jeden z nejkrásnějších hradů Anglie - Warwick.

Pyšné a honosné sídlo středověkých šlechticů leží v samotném srdci Anglie, necelých 40 kilometrů na jihovýchod od Birminghamu. Už v 10. století, za vlády Ethelfeldy, dcery Alfréda Velikého, vyrostla na břehu řeky Avon dřevěná tvrz, jež měla chránit obyvatele před vpádem nepřátel. Přesto je za skutečného zakladatele Warwicku považován až Vilém Dobyvatel, který o sto let později nechal v místech tvrze vybudovat základy kamenného hradu. Hrad byl v následujících desetiletích systematicky rozšiřován. Sých současných rozměrů dosáhl Warwick až ve 14. století a o od té doby prošel mnoha rozsáhlými rekonstrukcemi. Ta poslední proběhla počátkem 80. let minulého století, kdy jej společnost Tussauds Attraction koupila od posledního majitele z rodu Grevillů.

Warwick

Ta samá společnost, která po celém světě provozuje známá muzea voskových figurín, se zasadila o to, že se do zdejších středověkých prostor opět vrátili rytíři, knížata, šlechtici, ale i tolik nezbytné služebnictvo. Pravda, sice jen ve voskové podobě, přesto dokonalé zvukové i audiovizuální efekty dají dojem, že hrad žije doopravdy. Ve chvíli se tak můžete ocitnout na víkenové slavnosti, kterou tu v roce 1898 uspořádala pro budoucího krále Edvarda VII a vybranou společnost vévodkyně z Warwicku. Jen o místnost dál se stanete svědky příprav hraběte Richarda Nevilla před jeho osudovou bitvou u  Barnetu. Očima panoše, dvanáctiletého chlapce Williama, se pak stanete svědky válečných hrůz, jež se odehrály před více než pěti sty lety.

Warwick

Jako každý správný hrad, má i Warwick své strašidlo. Je jím duch jednoho z bývalých majitelů hradu, sira Fulka Grevilla, který byl před čtyřmi sty lety brutálně zavražděn. Od té doby se zjevuje návštěvníkům a čeká na své vysvobození. Hrůzostrašný pocit však vyvolává i hluboká podzemní kobka, na jejíž stěně jsou dodnes čitelné vzkazy nešťastných odouzenců.

Warwick

Nejkrásnější výhled do okolí se vám naskytne ze čtyřicet metrů vysoké věže. Prohlédněte si i kouzelné parky, z nichž zahrada Peacock a Růžová zahrada jsou skutečnou chloubou hradu. Chcete-li si odtud odvézt opravdu jedinečný zážitek, vypravte se na Warwick v druhé polovině června nebo v průběhu července. Tisíce rozkvetlých růžových květů vás přenese do skutečné pohádky.

Během roku probíhá na Warwicku množství slavností a zábavních akcí, které sem lákají množství turistů. Nemusíte být zrovna milovníky masových akcí, přesto alespoň krátká návštěva hradu stojí za podívanou. Základní vstupné činí 17.95 £, pro děti 10.95 £.

Autor: Kateřina Maňasová

Článek byl zobrazen 8 327 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko