Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Londýn – co navštívit a na co si dát pozor

Takzvané eurovíkendy jsou v posledních letech velmi oblíbenou možností, jak můžete vyrazit do některého z evropských měst a během tří dnů ho kompletně poznat. Samozřejmě budete-li cestovat, máte na výběr buď ze zájezdu v rámci cestovní kanceláře, nebo můžete vyrazit na vlastní pěst.

A jednou z možností je také Londýn, do kterého lze rezervovat letenky za nejnižší ceny. Ty se dnes pohybují okolo 1 300 – 1 500 korun za zpáteční let, což je určitě cena, která dokáže nadchnout každého. Pojďme se tedy podívat na to, co byste si neměli nechat ujít.

Nezapomínejte na ty nejvýznamnější památky

Samozřejmě jsou místa, která byste si rozhodně neměli nechat ujít. Mezi ty určitě patří nejvyhledávanější památky, jako je:

- Tower Bridge
- Tower od Londod
- Big ben
- House of Parliament
- Buckingham Palace

Zde si samozřejmě nenechte ujít ani ve světě vyhlášenou výměnu stráží. Počítejte však s tím, že pokud se na místo nedostavíte alespoň hodinu před začátkem, jenom těžko budete mít místa, ze kterých dobře uvidíte.
Stejně tak byste si neměli nechat ujít ani Hyde Park, Picadilly Circus nebo významné náměstí Trafalgar Square. Zde vás uchvátí především Nelsonův sloup, který je hlavní dominantou tohoto náměstí. Doplňují ho ale i výrazné fontány.

Londýn

Nadchnou i zajímavé čtvrti měst

Tou nejvýznamnější londýnskou čtvrtí je zaručeně čtvrť nesoucí název Soho. V minulosti se jednalo o lokalitu, která skutečně žila, a to jak bohatým kulturním, tak i četným problémovým životem. Dnes je Soho známá hlavně pro svou čínskou čtvrť, kde lze navštívit různé obchody a stánky, ale také se perfektně najíst právě asijským jídlem.

Druhou velmi vyhledávanou čtvrtí je Camden Down, kterou najdeme ve stejnojmenném městském obvodu. Ta je vyhledávána hlavně milovníky nakupování, jelikož se zde nacházejí stovky obchodů – a tisíce turistů. Rozhodně je to také jedno za zajímavých míst. A tak neváhejte, navštivte Velkou Británii a i toto konkrétní místo. A pokud u obchodů a nakupování zůstaneme, nezapomeňte navštívit Oxford Street a samozřejmě i známý obchodní dům Primark.

Jak se po městě pohybovat?

Ideální je samozřejmě londýnské metro, ale také typické dvoupatrové červené autobusy, které slouží jako běžné linky MHD. Pozor však na přílišnou spletitost metra, ale i rozdvojování různých linek. To, že jste ve správné stanici a u správné koleje ještě neznamená, že nasednete do správného vlaku. Je totiž třeba pozorovat i to, jakým směrem má jet.

V rámci bezproblémového cestování je dobrým tipem i karta s názvem Oyster card, která je nejlepším způsobem, jak za metro, autobusy a další dopravní prostředky platit. Lze ji objednat přímo z pohodlí domova před odjezdem. Vždy ji stačí pouze přiložit ke čtečce a odečte si požadovanou částku. Ta navíc nikdy nepřekročí cenu, kterou by stále celodenní jízdenka. Při výběru konkrétní karty však nezapomeňte na počet zón, ve kterých bude platit.

Jak je to s ubytováním?

I to je samozřejmě nejlepší zajistit si ještě před samotným odletem. Logicky hotely a další místa nejblíže centru patří k nejdražším. Pokud ubytování v Londýně hledáte, nehleďte ale jenom na cenu, ale také na dostupnost MHD. Ideálně metra, nebo příměstských vlaků a nadzemní dráhy. Je tedy lepší si raději připlatit a mít jistotu toho, že cesta bude trvat pár desítek minut a nikoliv dlouhé hodiny. Už proto, abychom stihli poznat zajímavých míst co nejvíce.

A pokud vás kromě památek lákají i další zajímavá místa, spíše tedy atrakce, určitě si nenechte ujít London Eye a muzeum voskových figurín. Obojí také patří k zážitkům, které je třeba v Londýně poznat na vlastní kůži. A opět platí, že vstupenky je možné koupit online, a to za zvýhodněnou cenu.

- PR článek -

Článek byl zobrazen 6 715 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko