Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Anglie: Londýn

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Londýn“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Londýn.

Eurovíkendy: Londýn – co si nenechat ujít při návštěvě Londýna

Eurovíkendy: Londýn – co si nenechat ujít při návštěvě Londýna

Londýn, největší evropské město a hlavní město Velké Británie, je místem mnoha „Nej“ a také mnoha tváří. Přestože jde o velmi moderní metropoli, neztrácí nic ze svého tradičního ducha. Díky množství památek a zajímavostem, které ukrývá, v něm můžete prožít báječnou dovolenou. Patří však také k nejnavštěvovanějším destinacím v rámci eurovíkendů.

celý článek

 

London Eye - Ruské kolo trochu jinak

London Eye - Ruské kolo trochu jinak

Každý asi chodil v dětství na kolotoče a různé související atrakce. Mezi oblíbené patřilo i tzv. „ruské kolo“, kde nás sedačky vynesly nahoru a zase dolů. Škoda, že ne ještě výš a na delší dobu! Ale své dětské sny si již několik let můžeme splnit v Londýně na břehu řeky Temže.

celý článek

 

Londýnská Národní galerie funguje od roku 1824

Londýnská Národní galerie funguje od roku 1824

Na severní straně Trafalgarského náměstí se nachází přední londýnské muzeum umění, které vlastní přes 2300 obrazů, z nichž většina je součástí stálé expozice. Národní galerie funguje od roku 1824 a během let se stala významnou uměleckou galerií mezinárodního významu.

celý článek

 

Katedrála Svatého Pavla v Londýně - druhý největší chrám světa

Katedrála Svatého Pavla v Londýně - druhý největší chrám světa

Katedrála Svatého Pavla je jednou z výrazných dominant britské metropole Londýna a mezi církevními stavbami zde má zcela výsostné postavení. Jde o druhou největší sakrální stavbu na světě, jejíž nepřehlédnutelná kopule patří neodmyslitelně k siluetě východní části města.

celý článek

 

Buckinghamský palác - sídlo britské královské rodiny

Buckinghamský palác - sídlo britské královské rodiny

Jednou z nejvýznamnějších staveb britské metropole je bezesporu budova Buckinghamského paláce. Ten sice neoplývá tak jedinečnou krásou jako například vídeňský Schönbrun, ale i tak se díky svému historickému významu stal jednou z nejžádanějších turistických atrakcí města.

celý článek

 

Westminster Abbey – nejstarší londýnský kostel

Westminster Abbey – nejstarší londýnský kostel

V jedné z nejpopulárnějších a nejoblíbenějších částí Londýna známé jako West End se rozkládá majestátní budova opatství Westminster Abbey, které je doslova ztělesněním anglické historie. Dnes patří k nejkrásnějším budovám v metropoli a je velkým turistickým lákadlem.

celý článek

 

Tower of London - pevnost na břehu Temže

Tower of London - pevnost na břehu Temže

Jednou z hlavních turistických atrakcí Londýna je pevnost Tower of London tyčící se nad řekou Temže. Po mnoho staletí byla symbolem síly zdejšího panovníka a sloužila jako stráž vstupní cesty do metropole. V řadě nepřátel vzbuzovala respekt a dokonce i strach.

celý článek

 

Tower Bridge - nejfotografovanější most Anglie

Tower Bridge - nejfotografovanější most Anglie

Bezpochyby nejznámějším a také nejfotografovanějším mostem v Londýně je Tower Bridge. Tento honosný výtvor viktoriánské architektury byl postaven v roce 1894 podle návrhu sira Horace Jonese a netrvalo dlouho, aby se stal symbolem anglické metropole.

celý článek

 

Britské muzeum - klenotnice dávné historie

Britské muzeum - klenotnice dávné historie

Pro milovníky historie a tajuplných artefaktů je Britské muzeum jakousi Mekkou, kterou při návštěvě Londýna v žádném případě nelze vynechat. I když mělo původně sloužit pouze jako soukromá sbírka, stalo se z něj nakonec jedno z největších veřejných muzeí na světě.

celý článek

 

Tradiční Londýn

Tradiční Londýn

Londýn je tak rozlehlé město, že je těžké popsat jej v kostce. Dokonce může být problém podrobněji popsat i některé z jeho částí. Jedněmi z nejzajímavějších jsou West End a Westminster v tzv. centrálním Londýně.

celý článek

 

Londýnský Hyde Park - svobodný park

Londýnský Hyde Park - svobodný park

Pamatuji si, že o Hyde Parku jsem poprvé slyšel ještě v dobách hlubokého socialismu. Tehdy jsem se dozvěděl, že se tady může kdokoliv veřejně vyjádřit na jakékoliv téma. Třeba kritizovat vládní politiku, starostu města, mluvit o náboženství a podobně. V té době mi to připadalo téměř neuvěřitelné a Hyde Park se tak pro mě stal jakýmsi symbolem svobody.

celý článek

 
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko